Title Image

Harde cijfers! Dáárom mag (online) video in geen enkele contentstrategie ontbreken

Over de groeiende populariteit van video hoeven we niet uit te wijden. Die ontwikkeling is bekend. Verhalen vertellen we steeds vaker met bewegend beeld. Met een hoofdrol voor (online) video’s en animaties. Lang leve de ontlezing…

Maar de belangrijkste vraag om te beantwoorden (vinden wij) is: Waarom mag (online) video in geen enkele contentstrategie ontbreken?

Hier ons antwoord met kengetallen die voor zich spreken:

5% van de kijkers ziet meer dan ¾ van een video

Daar kan op tekst gebaseerde content absoluut niet tegenop. Speel daar in de contentstrategie op in door niet alleen nieuwe videocontent te ontwikkelen, maar ook bestaande tekstcontent om te zetten naar bewegend beeld. Maak van een whitepaper vol data een videographic. Leg de nieuwe ondernemingsstrategie aan de medewerkers uit in een animatie. Bewerk referentieverhalen tot videotestimonials.

20% meer mensen opent e-mail met video

Er wordt 2 tot 3 keer vaker doorgeklikt wanneer een e-mailnieuwsbrief video bevat. Het is duidelijk hoe effectief video in e-mailcommunicatie is. Beperk de tekst tot een korte intro en communiceer de boodschap verder met een pakkende video. Of – wanneer het onderwerp zich hier beter voor leent – in een animatie. Bijkomend voordeel: het is eenvoudig na te gaan welk deel van de boodschap in de video mensen hebben meegekregen.

9 miljoen Nederlanders aan de tablet

Meer dan 9 miljoen Nederlanders van 13 jaar en ouder hebben een tablet en het aantal stijgt. De tablet en smartphone zijn voor meer en meer mensen het belangrijkste device. Daarom is het vooral voor deze mobiele platforms belangrijk om videocontent op maat te aan te bieden. Vooral ook omdat video aantrekkelijk is om te delen via social media.

Video inzetten in jóuw contentstrategie?

Wij vertellen je graag hoe je dat succesvol doet. Mail naar martijn@fortelle.nl of bel ons en komt langs!

Martijn Schillemans About the author